Asie, to je především kontinent, kde se pije čaj. Ale nezapomínejme ani na ostatní nápoje, které se tu ve velkém pijí. Třeba taková káva a nejrůznější nápoje z ní připravené, jsou tu velmi populární a v každé kavárně, restauraci či pouličním stánku najdete široký výběr nejrůznějších, kvalitních kávových nápojů.

Podívejme se, jaké druhy skvělé kávy se pijí v Asii.

Yuanyang

Tento nápoj pochází z Číny a jedná se o netradiční kombinaci kávy a čaje. Natři díly kávy se použije sedm dílů černého čaje, který se sladí kondenzovaným mlékem či cukrem. V druhém případě se tedy doplní ještě nahřátým mlékem. V Číně a Hong Kongu je tento nápoj běžně prodáván na ulicích pouličními prodavači.

kávová zrna

Ca phe trung

Vaječná káva, která je sice netradiční, ale naprosto výborná. Pro svou sladkou chuť a hustou konzistenci je velmi oblíbená. Základem je černá káva, která se smíchá s vaječnými žloutky, které se předtím vymixovali s kondenzovaným mlékem. Tato směs vytvoří na vršku kávy hustou pěnu a kávu skvěle osladí. Pochází z Vietnamu.

káva

Vietnamská ledová káva

Ledová káva se pije po celém světě ale recepty na ni se o něco lišší stát od státu. Stejně jak tak tomu i ve Vietnamu, kde si připravují ledovou kávu z velmi silného kávového základu, ledu a kondenzovaného mléka. Do sklenice se umístí led, který se přelije silnou kávou a poté se smíchá s kondenzovaným mlékem. Někdy se podává i verze bez kondenzovaného mléka, tedy pouze káva a led.

Kopi tubruk

V Indonésii se jedná o ten nejpopulárnější nápoj, který je na přípravu velmi jednoduchý. Horká voda se velmi důkladně smíchá s velmi jemně namletou kávou a poté se nechá poj nějakou dobu odležet, a to až do doby, než se kávový prášek neusadí na dně hrníčku. Většina lidí si tento nápoj doplňuje ještě cukrem a to tak, že smíchá cukr s namletou kávou ještě před tím, než přidají horkou vodu.